Nieuw in Salon Energiek: bodyshaping

Maak een afspraak

De werking van de EMSCULPT

Leestijd: 5 minuten

Wat is bodyshaping?

Behandeling voor bodyshaping voor het opbouwen van spieren en verminderen van vetweefsel.

Door samentrekkingen van spieren ( spiercontracties) bouw je spierweefsel op. Bodyshaping zorgt voor sterkte spiercontracties waarbij je zelf ontspannen kunt liggen. Er wordt door de behandelkoppen elektromagnetische energie afgeven aan de spieren. Het aanspannen van de spieren is in één behandeling van 30 minuten te vergelijken met 20000 sit-ups. De intensiteit  van de spier contracties is hoger dan bij een work-out.

De spieren reageren op deze contracties door het aantal spiervezels te verhogen. Een toename van gemiddeld 16% van de spiermassa. Naast de spieropbouw zorgt bodyshaping ook voor afname van het overtollig vet, gemiddled 19%.

Bij Salon Energiek is nu een behandeling voor bodyshaping te boeken voor buik, billen, benen of armen.

Resultaten

Er zijn recente wetenschappelijke artikelen te vinden op pubmed die het effect van bodyshaping hebben onderzocht. De eerste studie heeft laten zien dat met 4 behandelingen met bodyshaping vetweefsel met 18,6% verminderd was. Ook was er een verhoging van 10-15% gevonden in spierweefsel (Kinney & Lozanova, 2019). Een andere studie liet vergelijkbare resultaten zien waarin klanten een verbetering zagen van 85%. De studie heeft ook aangetoond dat de behandeling zeer geschikt is voor mensen die meer shaping willen van de spieren (Jacob et al., 2018). De laatste studie toonde aan dat er met 4 behandeling van bodyshaping een vermindering in vetweefsel was van 15,7%. Ook was er een verhoging van 26,1% van het spierweefsel (Giesse, 2021). Samenvattend tonen de studies aan dat er een significante verlaging is van vetweefsel en een significante verhoging is van spierweefsel.

EMSCULPT

Videos

In het eerste filmpje wordt uitgelegd hoe spieren samentrekken. Tijdens het bewegen worden er signalen naar de spier gestuurd waardoor de spier gaat samentrekken. Verschillende soorten cellen, waaronder vetcellen, geven onderdelen af waarmee energie gemaakt kan worden voor de spiercontracties. Dit process kan nagebootst worden met behulp van bodyshaping. Met bodyshaping krijg je ook sterkere spiercontracties dan normaal tijdens het sporten wat voor spieropbouw en vet afbraak zorgt.

In het tweede filmpje wordt het verschil duidelijk gemaakt tussen hypertrophy en hyperplasia. Hypertrophy is wanneer er grotere spiervezels ontstaan. Bij hyperplasia gaat de spier meer spiervezels aanmaken.

De behandeling voor bodyshaping

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de behandeling ligt u op uw buik of rug. De koppen van het apparaat worden op het te behandelen gebied geplaatst en deze worden vastgezet met een elastische band. Een behandeling duurt 30 minuten.

U ondergaat 4 behandelingen in een tijdsbestek van 2 tot 4 weken. De beste resultaten zijn 4 weken na de laatste behandeling te verwachten. Na deze 4 weken zullen uw spieren nog blijven door ontwikkelen. Het is aangeraden om minimaal 1 keer per 3 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Het is mogelijk om 4 keer per jaar een kuur van 4 behandelingen te ondergaan.

U kunt de behandeling niet ondergaan als u;

 • korter dan 3 maanden geleden geopereerd bent,
 • metaal in het lichaam heeft,
 • een pacemaker of inwendige defibrillator hebt,
 • zwanger bent,
 • een koperspiraal heeft (Mirena spiraal is wel toegestaan),
 • jonger dan 18 jaar bent,
 • last heeft van bindweefsel- of spieraandoeningen,
 • een buikvetplooi dikker dan 5 cm heeft*,
 • een BMI hoger dan 25 heeft*.

*Bij een BMI boven de 25 en een buikvetplooi dikker dan 5 cm is de behandeling wel mogelijk maar zijn de resultaten minder goed te zien door de dikkere vetlaag

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling is het aangeraden om;

 • geen grote maaltijd te nuttigen voor de behandeling,
 • de blaas te legen voor de behandeling.

Tijdens de behandeling;

 • moeten sieraden afgedaan worden,
 • moet een navelpiercing tijdelijk verwijderd worden,
 • mag u geen telefoon vasthouden,
 • moet een broek met metalen knopen uitgedaan worden.

De behandeling voor bodyshaping is totaal niet invasief en niet pijnlijk. Na de behandeling is er geen hersteltijd nodig. U kunt meteen weer aan het werk na de behandeling. Na de behandeling is het ook aangeraden om gezond te eten en voldoende te sporten. De combinatie met een gezonde levensstijl vergroot de resultaten.

Risico’s

Een behandeling is totaal niet pijnlijk maar kan wel aanvoelen als een intensieve work-out. Na de behandeling kunt u spierpijn ervaren.

Referenties

Meer informatie?

Bij Salon Energiek kunt u terecht voor een bodyshaping behandeling. Voor aanvullende informatie kunt u verschillende artikelen gepubliceerd op onze website raadplegen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Voor de tarieven kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Giesse S. (2021). A German Prospective Study of the Safety and Efficacy of a Non-Invasive, High-intensity, Electromagnetic Abdomen and Buttock Contouring Device. The Journal of clinical and aesthetic dermatology, 14(1), 30–33.

Jacob, C., Kinney, B., Busso, M., Chilukuri, S., McCoy, J. D., Bailey, C., & Denkova, R. (2018). High Intensity Focused Electro-Magnetic Technology (HIFEM) for Non-Invasive Buttock Lifting and Toning of Gluteal Muscles: A Multi-Center Efficacy and Safety Study. Journal of drugs in dermatology : JDD, 17(11), 1229–1232.

Kinney, B. M., & Lozanova, P. (2019). High intensity focused electromagnetic therapy evaluated by magnetic resonance imaging: Safety and efficacy study of a dual tissue effect based non-invasive abdominal body shaping. Lasers in surgery and medicine, 51(1), 40–46. https://doi.org/10.1002/lsm.23024

Gepubliceerd op 7 november 2021 door Lianne Hoogeveen

Veelgestelde vragen over de EMSculpt

1Hoe lang duurt 1 behandeling met de EMSculpt?

Een behandeling duurt 30 minuten.

2Hoe veel behandelingen zijn aangeraden?

De beste resultaten zijn 4 weken na de laatste behandeling te verwachten. Na deze 4 weken zullen uw spieren nog blijven door ontwikkelen. Het is aangeraden om minimaal 1 keer per 3 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Het is mogelijk om 4 keer per jaar een kuur van 4 behandelingen te ondergaan.

3Is een behandeling met de EMSculpt pijnlijk?

Een behandeling is totaal niet pijnlijk maar kan wel aanvoelen als een intensieve work-out. Na de behandeling kunt u spierpijn ervaren.

4Kan ik de behandeling ondergaan als ik een BMI heb hoger dan 25?

Bij een BMI boven de 25 en een buikvetplooi dikker dan 5 cm is de behandeling wel mogelijk maar zijn de resultaten minder goed te zien door de dikkere vetlaag

Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

  Lees Verder

  Corona update: gesloten t/m 14 januari

  Helaas moeten wij door de lockdown tot en met ten minste 14 januari onze deuren sluiten. Met klanten die een…

  Lees verder
  Behandelmogelijkheden na liposuctie of lipolaser

  Bij Salon Energiek kunt u terecht voor manuele lymfedrainage, cupping of endermologie na onder andere een behandeling met lipolaser of…

  Lees verder
  Nieuw in Salon Energiek: bodyshaping

  De EMSCULPT is een non-invasief apparaat dat zorgt voor sterke spiercontracties. Er wordt gebruik gemaakt van elektromagnetische energie waardoor spieropbouw…

  Lees verder
  Wat is Hyaluronzuur?

  Hyaluronzuur is, ondanks de naam, een mild product voor de huid en is hyaluronzuur nuttig voor elk huidtype.

  Lees verder