Behandelmogelijkheden na liposuctie of lipolaser

Maak een afspraak

Wat gebeurt er na een liposuctie/lipolaser behandeling? 

Leestijd: 5 minuten

Wat gebeurt er na een liposuctie/ lipolaser behandeling?

Na een liposuctie of lipolaser behandeling kunnen verhardingen ontstaan die een hobbelige huid veroorzaken. Bij lipolaser worden vetcellen weggesmolten door middel van onderhuidse warmte. Tegelijkertijd wordt collageen gestimuleerd voor het verstevigen van de huid. Bij liposuctie wordt onderhuids vetweefsel verwijderd. Na zulke behandelingen kunnen er ontstekingen ontstaan en weefselschade. Het overmatige vocht in de weefsels kan niet meer goed afgevoerd worden en het vocht hoopt zich dan op. Ongeveer twee weken na een behandeling met liposuctie of lipolaser komen zulke vochtophopingen tevoorschijn. Vooral het buikgebied is gevoelig voor vochtophopingen.

In dit artikel bespreken we meerdere mogelijkheden om de vochtophopingen na liposuctie/ lipolaser te verminderen.

Bij Salon Energiek kunt u terecht voor manuele lymfedrainage of cupping na onder andere een behandeling met lipolaser of liposuctie. De therapieën helpen de zwelling tegengaan en verbeteren de genezing na een behandeling. Aangezien elk lichaam anders is, stellen we een persoonlijk behandelplan op. De hoeveelheid aanwezig vocht bepaalt hoeveel behandelingen u nodig heeft. Om dit te bepalen kunt u gratis een intakegesprek inplannen.

Meer informatie?

Voor aanvullende informatie kunt u verschillende artikelen gepubliceerd op onze website raadplegen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Manuele lymfedrainage na een liposuctie of lipolaser behandeling

Manuele lymfedrainage zorgt ervoor dat het overtollige vocht kan worden afgevoerd en kan ondersteunen bij het herstel na een liposuctie of lipolaser behandeling.

Wat is manuele lymfedrainage?

Deze vochtophoping kan behandeld worden met manuele lymfedrainage (wordt ook wel lipomassage genoemd). Manuele lymfedrainage is een vorm van zachte massage die de beweging van lymfevocht stimuleert. Lymfedrainage wordt vaak toegepast op de benen, armen en het gezicht, maar het kan ook op andere lichaamsdelen worden toegepast.

Hoe werkt manuele lymfedrainage?

Het overtollige vocht wordt weer verplaatst en opgenomen door het lymfestelsel. Het lymfestelsel zorgt ervoor dat het vocht weer in de circulatie terecht komt. De vochtophopingen verminderen en gebieden met verhardingen (fibrosegebieden) verzachten. Daarnaast versterkt manuele lymfedrainage de resultaten van liposuctie/ lipolaser. De massage wordt meestal als zeer ontspannen en plezierig ervaren. Manuele lymfedrainage verplicht de pijn van het overtollige vocht.

Behandeling met de Lymfapress

Een andere manier om vocht af te voeren is het gebruik van de lymfapress. De lymfapress is een soort lymfedrainage. De lymfapress is een apparaat om vochtophoping in armen en benen te verminderen.  Het apparaat oefent druk uit waardoor de vloeistof afgevoerd wordt. Bij de behandeling met de lymfapress komt uw arm of been in een soort van huls (manchet) te liggen. De manchet bestaat uit verschillende kamers die gevuld kunnen worden om druk uit te oefenen en dit voelt als een soort massage. Het overtollige vocht wordt afgevoerd.

Lipolaser

Voor wat kan manuele lymfedrainage gebruikt worden?

Manuele lymfedrainage wordt niet alleen gebruikt na een liposuctie of lipolaser behandeling. Er zijn nog veel meer doeleinden waarvoor manuele lymfedrainage gebruikt kan worden.

Manuele lymfedrainage kan gebruikt worden bij:

 • Zwellingen
 • Pijn
 • Een zwaar gevoel in de armen of benen
 • Na een behandeling met liposuctie
 • Na een behandeling met lipolaser
 • Vermoeidheid
 • Verhardingen in de huid

Cupping na een liposuctie of lipolaser behandeling

Cupping zorgt ervoor dat het overtollige vocht kan worden afgevoerd en kan ondersteunen bij het herstel na een liposuctie of lipolaser behandeling.

Wat is cupping?

Cupping is een methode waarbij cups gebruikt worden die vacuüm worden gezogen op je huid. Deze zuigtechniek zorgt ervoor dat de huid omhoog gaat staan. De werking van de cups is zeer krachtig. Verklevingen en spierknopen worden als het ware naar het huidoppervlak gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Door de zuigkracht wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden de afvalstoffen vrijgemaakt en afgevoerd.

Hoe werkt cupping?

Cupping maakt vet- en vochtophopingen minder. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Ook worden de verklevingen losgemaakt en ook deze afvalstoffen worden afgevoerd. Hierdoor kan cupping helpen tegen vochtophopingen.

Tarieven

Voor tarieven van cupping, de lymfapress en manuele lymfedrainage kunt u terecht op onze tarievenpagina. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Cupping

Veelgestelde vragen

1Welke mogelijkheden zijn er na een liposuctie of een lipolaser behandeling?

Bij Salon Energiek kunt u terecht na een liposuctie of lipolaser behandeling op vochtophopingen, die meestal 2 weken na een behandeling ontstaan, te laten behandelen. Methodes die goed werken tegen de vochtophopingen zijn manuele lymfedrainage, een behandeling met de lymfapress of cupping.

2Welke methode werkt voor mij het beste?

Aangezien elk lichaam anders is, stellen we een persoonlijk behandelplan op. Om dit te bepalen kunt u gratis een intakegesprek inplannen.

3Hoe veel behandelingen heb ik nodig?

De hoeveelheid aanwezig vocht bepaalt hoeveel behandelingen u nodig heeft. Om dit te bepalen kunt u gratis een intakegesprek inplannen.

4Waarvoor kan manuele lymfedrainage allemaal gebruikt worden?

Manuele lymfedrainage kan voor veel doeleinden gebruikt worden. Onder andere; zwellingen, pijn, een zwaar gevoel in de armen of benen, na een behandeling met liposuctie, na een behandeling met lipolaser, vermoeidheid en verhardingen in de huid

Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

  Lees Verder

  Corona update: gesloten t/m 14 januari

  Helaas moeten wij door de lockdown tot en met ten minste 14 januari onze deuren sluiten. Met klanten die een…

  Lees verder
  Behandelmogelijkheden na liposuctie of lipolaser

  Bij Salon Energiek kunt u terecht voor manuele lymfedrainage, cupping of endermologie na onder andere een behandeling met lipolaser of…

  Lees verder
  Nieuw in Salon Energiek: bodyshaping

  De EMSCULPT is een non-invasief apparaat dat zorgt voor sterke spiercontracties. Er wordt gebruik gemaakt van elektromagnetische energie waardoor spieropbouw…

  Lees verder
  Het verschil tussen IPL ontharen en Laser ontharen

  Zowel IPL ontharen als Laser ontharen zijn even goed in het verwijderen van haar en ze maken beide gebruik van…

  Lees verder