Lymfemeting

Maak een afspraak

Wat is lymfe?

De werking van de lymfe

Lymfebanen liggen door het hele lichaam om te zuiveren, afvalstoffen en overtollig vocht uit het lichaam af te voeren. Het bloed wordt door de pomp, het hart, rondgepompt. De lymfebanen hebben echter geen pomp. Als het lymfesysteem open is en er is voldoende spierwerking en beweging dan kan de lymfe goed haar werk doen en verlaten alle schadelijke afvalstoffen het lichaam. Als er blokkades zijn, dan betekent dit dat uw afvalstoffen en vocht vertraagd worden afgevoerd. De afvalstoffen uit voeding maar ook bijvoorbeeld medicatie worden opnieuw in het lichaam opgenomen. Dit kan vergiftiging, vermoeidheid en het vasthouden van te veel vocht veroorzaken. Bij stress of pijn worden er door het lichaam stress- en pijnhormonen aangemaakt. Als deze niet snel uit het lichaam verwijderd kunnen worden, worden de stress en pijn heviger gevoeld dan ze in werkelijkheid zijn. Bij afvallen komen veel afvalstoffen vrij uit de vetcellen. Hoe sneller alles afgevoerd wordt hoe beter het afvallen zal verlopen.

Gevolg van blokkades

Indien er lymfeblokkades zijn wordt er onvoldoende vocht uit uw lichaam afgevoerd. Ook afvalstoffen die door de lymfe worden gefilterd en vervoerd, blijven te lang in het lichaam. Stapeling van afvalstoffen kan het niet fit voelen, vermoeidheid, restless legs, allergieën, hoofdpijn of migraine veroorzaken.

Voelt u zich al lange tijd niet fit? Bent u vaak moe? Heeft u last van onrustige benen? Houdt u vocht vast of is afvallen een probleem? Heeft u weinig energie zonder duidelijke oorzaak? De oorzaak zou een blokkade in uw lymfebanen kunnen zijn.

Hilly

Ook uw lymfe door een professional laten meten?

Maak een afspraak

De behandeling

Meten van de Lymfedoorstroming

Met behulp van de Lymfomed kan gemeten worden of de lymfe goed functioneert. Verminderde lymfedoorstromingen of blokkades worden gemeten en er wordt vastgelegd waar deze zitten. Een “rechtstreekse” lymfedrainage met de Lymfomed kan de blokkades oplossen zodat het lymfestelsel weer optimaal werkt. Dit kan ervoor zorgen dat u minder moe bent, afvalstoffen afgevoerd worden, de stress vermindert, de pijn afneemt, afvallen beter lukt, de spieren van bijvoorbeeld de buik en billen versterkt worden, de huid gladder wordt en de doorbloeding verbeterd wordt.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling ligt u privé in een rustige behandelkamer. De behandeling voelt prettig aan, is niet pijnlijk en u kunt zich heerlijk ontspannen en bijvoorbeeld naar muziek luisteren of een boek lezen.

Optimaal effect

Voor een optimaal effect en goede verbetering van de lymfedoorstroming bestaat de Lymfomed behandeling uit een kuur van 12 behandelingen. De behandeling duurt 50 minuten per keer. Frequentie is 2x per week en zodra het gewenste resultaat is bereikt bouwt dit langzaam af. In totaal duurt een behandelkuur ongeveer 10 week.

Als uw lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kunt houden, kunt u 1x per maand voor een onderhoudsbehandeling komen.

Kosten

Voor de tarieven kunt u terecht op onze tarievenpagina. Bel nu voor een afspraak voor een meting en introductiebehandeling. U bent daarna tot niets verplicht.

Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

  Lees Verder

  Corona update: gesloten t/m 14 januari

  Helaas moeten wij door de lockdown tot en met ten minste 14 januari onze deuren sluiten. Met klanten die een…

  Lees verder
  Behandelmogelijkheden na liposuctie of lipolaser

  Bij Salon Energiek kunt u terecht voor manuele lymfedrainage, cupping of endermologie na onder andere een behandeling met lipolaser of…

  Lees verder
  Nieuw in Salon Energiek: bodyshaping

  De EMSCULPT is een non-invasief apparaat dat zorgt voor sterke spiercontracties. Er wordt gebruik gemaakt van elektromagnetische energie waardoor spieropbouw…

  Lees verder
  Wat is Hyaluronzuur?

  Hyaluronzuur is, ondanks de naam, een mild product voor de huid en is hyaluronzuur nuttig voor elk huidtype.

  Lees verder