RF Behandeling

Maak een afspraak

Wat is radiofrequentie?

Wat houdt radiofrequentie in?

Een radiofrequente (RF) behandeling zorgt ervoor dat de huid weer strakker en steviger wordt. Na je 30e levensjaar vermindert de hoeveelheid collageen in de huid. Het gevolg hiervan is dat de huid begint te verslappen. Om dit te verhelpen is de radiofrequente behandeling de perfecte oplossing. Radiofrequentie is zeer effectief tegen huidveroudering en laat lijntjes en rimpels verminderen.

Waar kan radiofrequentie toegepast worden?

De RF behandeling is erg geschikt voor een verslapte huid of bij het verminderen van rimpels. Radiofrequentie kan toegepast worden op het gezicht, de onderkin, de buik, de zwembanden, cellulitis, bovenarmen en de billen. Naast een huid versterkende behandeling kan radiofrequentie ook toegepast worden op acné, littekens en een doffe huid.

Hoe werkt radiofrequentie?

Bij radiofrequentie wordt er gebruik gemaakt van onschadelijke radiogolven. Deze onzichtbare golven dringt door in de huid en zorgt daar voor verwarming van het weefsel. Weefsels met een hoog watergehalte zoals vetcellen nemen de energie op en zetten de energie om in warmte. Hierdoor stijgt de temperatuur. In het verwarmde gebied wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd. Naast de aanmaak van collageen wordt ook de doorbloeding gestimuleerd en verminderen de talgklieren in omvang. Het oude verslapte collageen wordt vervangen door nieuw versterkt collageen. Dit zorgt voor een stevig en jonge huid.

BF behandeling

Wilt u ook sneller van uw rimpels af?

Maak een afspraak

Wat is het resultaat van radiofrequentie?

Wat is het resultaat?

Het resultaat van een radiofrequentie behandeling is een verstrakte huid. Het resultaat is na enkele behandelingen al zichtbaar. Er is meestal al directe verbetering, maar het optimale resultaat is na gemiddeld 6 behandelingen zichtbaar. Na de 6 behandelingen is een onderhoudsbehandeling elke 8 weken aangeraden. Doordat het proces van collageen vorming tot 12 maanden kan duren, zal het resultaat na de behandelingen nog toenemen.

Is het resultaat blijvend?

Op korte termijn, direct na de behandeling, is er al een resultaat zichtbaar. Naast het korte termijn effect is er ook een lange termijn effect. Het verslapte collageen wordt vervangen door nieuw collageen. Dit is een blijvend effect. De veroudering blijft echter doorgaan waardoor collageen weer verslapt kan worden. Hierdoor is een onderhoudsbehandeling aangeraden.

The ordinary

Bij Salon Energiek maken we gebruik van de producten van The Ordinary. We maken onder andere gebruik van hyaluronzuur wat voor hydratatie van de huid zorgt. 

De behandeling

Hoe ziet een radiofrequente behandeling eruit?

De RF behandeling begint met een reiniging van de huid. Tijdens de behandeling wordt er een dunne laag glycerine op de huid aangebracht. De behandelkop wordt heen en weer bewogen over het te behandelen gebied. Hierbij wordt een warmte ervaren. Na de behandeling kan de huid rood en licht gevoelig zijn. Dit trekt na een paar uur weg. Een behandeling met radiofrequente straling wordt zonder verdoving uitgevoegd. De behandeling duurt gemiddeld twintig tot dertig minuten afhankelijk van het behandelgebied. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig voor een optimaal effect. Daarnaast raden we aan om 1 keer per week een behandeling te ondergaan.

Is de behandeling veilig?

Iedere cosmetisch ingreep kent risico’s zoals een allergische reactie of een infectie. Bij radiofrequentie therapie zijn de risico’s zeer minimaal. Wel zijn behandelingen uitgesloten voor mensen met een pacemaker of een metalen implantaat en ook voor mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen is een RF behandeling heel goed te verdragen. De meeste mensen ervaren de behandeling zelfs als zeer ontspannend. De verwarming van de huid kan warm aanvoelen en licht tintelend. Dit gevoel kan soms intens zijn. Het eventuele ongemakkelijke gevoel is snel weer verdwenen.

Nazorg na de behandeling

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. Uw huid kan nog wat rood en gevoelig zijn na de behandeling, maar dit trekt binnen enkele uren weg. U kunt uw dagelijkse bezigheden gewoon weer hervatten.

Wat zijn de tarieven?

Voor de tarieven van de behandeling kunt u terecht op de tarievenpagina. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.