Laser ontharen

Maak een afspraak

Wat is IPL laser ontharen?

Haargroei kan soms erg vervelend en ongewenst zijn. Oplossingen hiervoor zijn bijvoorbeeld scheren of waxen. Deze oplossingen zijn echter niet definitief. Daarnaast kunnen er irritaties, rode bultjes, ingegroeide haren en jeuk ontstaan. Een definitieve oplossing is IPL laser ontharen. Salon Energiek in Assen is hier gespecialiseerd in.

Wat is laser ontharen met IPL?

IPL is een afkorting voor Intense Pulsed Light Tehcnology en is een veilige manier van ontharen. IPL is niet invasief en daarom een goede manier voor ontharing. De haartjes worden direct vanuit de wortel verwijderd wat ervoor zorgt dat de kans op het terug groeien van de haar kleiner wordt. Haren die in de groeifase zitten worden 80-90% definitief verwijderd. Haartjes die niet in de groeifase zitten, zullen minder snel terug groeien. Naast permanente ontharing is IPL ook geschikt voor de behandeling van roodheid, goedaardige vasculaire laesies, gepigmenteerde laesies van de huid en voor de algehele huidverbetering.

Hoe werkt IPL ontharen?

Bij IPL wordt gebruik gemaakt van een spectrum aan golflengtes waardoor een vrij groot oppervlak behandeld kan worden. Normaal laseren werkt per haartje. Bij IPL is de behandeltijd dus korter en de kosten lager. Daarnaast kan een IPL behandeling toegepast worden op bijna alle huidtypen doordat de golflengte aan te passen is. Voor alle verschillen tussen IPL en Laser kunt u artikelen op onze website raadplegen. Naast IPL maken we bij Salon Energiek ook gebruik van SHR ontharen. Kijk bij onze artikelen voor meer informatie over SHR ontharen.

Laser Ontharen Assen

Nooit meer je benen, oksels of bikinilijn scheren?

Maak een afspraak

De IPL behandeling

Per persoon is het verschillend hoeveel behandelingen iemand nodig heeft. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Mensen hebben verschillende haardiktes, haarkleuren, huidtypes en verschillende wensen qua het behandelgebied. Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig om alle haartjes definitief te verwijderen. Het resultaat is een gladde en haarvrije huid zonder irritaties, rode bultjes en jeuk.

De risico’s van IPL ontharen

Het is erg belangrijk om de adviezen voor en na de behandeling op te volgen om de risico’s te vermijden. Eventuele risico’s kunnen zijn dat de huid rood en gezwollen is na de behandeling. Ook is de huid na een behandeling gevoeliger voor de zon en wordt het gebruik van zonnebrand aangeraden. 

Tips voorafgaand aan de behandeling

Voor en na de behandeling zijn er een aantal adviezen en maatregelen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. 6 weken voorafgaand aan de behandeling wordt u aangeraden om niet meer te zonnen ter voorkoming van een onnodig risico op pigmentverschuivingen. Ook wordt u aangeraden om 6 weken voorafgaand aan uw IPL behandeling de haren niet meer te bleken of te epileren. Scheren of knippen mag wel tot 2 dagen voor de behandeling. 

Tips na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood en gevoelig zijn. Dit zal na enkele uren tot een dag verdwijnen. U wordt aangeraden om de huid na de behandeling voorzichtig te behandelen en om veel water te drinken. Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten. 

IPL laser ontharen

Laser ontharen bij Salon Energiek in Assen

BIG-geregistreerd

Bij Salon Energiek in Assen zijn wij opgeleid om IPL laseren uit te mogen voeren en daarnaast zijn wij BIG-geregistreerd. Wij vinden het belangrijk om op een juiste manier met IPL laseren om te gaan.

Meer informatie?

Voor aanvullende informatie kunt u verschillende artikelen gepubliceerd op onze website raadplegen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Veelgestelde vragen laser ontharen

1Wat is het verschil tussen IPL ontharen en Laser ontharen?

De termen worden regelmatig door elkaar gebruik. Toch zit er een verschil in IPL ontharen en laser ontharen. Lees in ons artikel meer over het verschil tussen laser ontharen en IPL ontharen.

Wilt u vrijblijvend advies of een kennismakingsgesprek?

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.